Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз искам да добавя както и :
    - тясното пространство отзад
    - малоумният сензор за дъжд
    - оригиналното аудио е пълен отврат
    - заводските нави-та са все едно от 2000 година
    - слаби спирачки за това купе и тези килограми - поне версиите без Брембо, ма така като се замисла, то и тези с Брембо не са кой знае колко впечатляващи
    - смяната на крушки отново е много трудна

Сигурно има и още 10 неща дето ме дразнят, ма в момента не мога да ги "стопла". Общо взето аз не съм претенциозен от горепосочените, но тези, които Мурджев ги е описал и особено МНОГО нещастната кутия ми вадят джигера. За автоматиците не знам, но съдейки по произодителя на кутиите - мани бегай ...

Обощено - добре замислена кола, но някои основни възли са много зле реализирани на практика. Иначе - голямо ДА - относно пътно поведение. Това може би единствената кола от италиянските дето ако е обута правилно - можеш да и имаш едно 90% доверие. Което си е доста добре според мен.
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
      Аз искам да добавя както и :
      - тясното пространство отзад
      - малоумният сензор за дъжд
      - оригиналното аудио е пълен отврат
      - заводските нави-та са все едно от 2000 година
      - слаби спирачки за това купе и тези килограми - поне версиите без Брембо, ма така като се замисла, то и тези с Брембо не са кой знае колко впечатляващи
      - смяната на крушки отново е много трудна

Сигурно има и още 10 неща дето ме дразнят, ма в момента не мога да ги "стопла". Общо взето аз не съм претенциозен от горепосочените, но тези, които Мурджев ги е описал и особено МНОГО нещастната кутия ми вадят джигера. За автоматиците не знам, но съдейки по произодителя на кутиите - мани бегай ...

Обощено - добре замислена кола, но някои основни възли са много зле реализирани на практика. Иначе - голямо ДА - относно пътно поведение. Това може би единствената кола от италиянските дето ако е обута правилно - можеш да и имаш едно 90% доверие. Което си е доста добре според мен.
      Да всъщност,като се замисля музиката не е впечатляваща,особено лятото като прегрее умрялата синя точка,почват да гъгнат колоните............за навитата нищо не мога да кажа,не съм имал допир до тях.Това за смяната на крушките,при повечето по-нови коли е така,сам знаеш защо-за всичко да се ходи в сервиза !!!! Я ела да мениш крушка на Меган 2006-та например

П.С.Айде стига сме ранили Стефане,че ще ни анатемосат.Момчета и момичета,карайте си колите докато им се накефите,аз така направих.159 е една прекрасна кола,но както съм казвал много пъти,не става за Бг.

П.С.Всичко избухна от поста на колегата,че не му скърцали корите и пластмасите като в Стилото,всяка италианка е така през първата година а Бг,после при някои става страшно !!!!!!
      Last edited by Mury; d.m.y г., 15:12.
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• 1.9-ките ясно, но 2.4ките пак ли са със слаб съединител, щото и на 156 ми се струва малко лигав като дойдат нютонметрите в повече. Доколкото знам е почти същата боза.
        Другия въпрос относно 2.4, коя версия е по-добра, 200 или 210кс, само в турбините ли е разликата или има още скрити жокери?
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
          1.9-ките ясно, но 2.4ките пак ли са със слаб съединител, щото и на 156 ми се струва малко лигав като дойдат нютонметрите в повече. Доколкото знам е почти същата боза.
          Другия въпрос относно 2.4, коя версия е по-добра, 200 или 210кс, само в турбините ли е разликата или има още скрити жокери?
          Ами и при 2.4 е слаба работа съединителя,ама там и маховика е ташак.Като цяло двете системи са различни,1.9 е с Валео съединител и маховик/който е почти вечен за разлика от съединителя/,2.4 е с Лук,там и двете са пълен ташак,особено маховика...............но всичко си зависи от шофьора,на практика ако се научиш да я караш,всичко ще е наред,ама защо по дяволите трябва да се учиш да караш една кола,и най-вече как да я пазиш !????? М/у 200 и 210 коня освен турбината,разлика има и в главата на мотора,уж конструктивно избягват вече проблема с пукането и...........това е само по думи на Фиат,макар че може би е вярно.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• А относно "усиленото" Валео, върши ли работа или цъ ?
            При всички положения ще има някакъв умерен чипс който да я направи малко по приятна за забавление, но не и за гонки, самата кола не е за тази цел.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• 159 не става за гонки,хахахахахахха.Ако ме питаш за 1.9,аз не знам да има усилено Валео за нея,може и да има вече,аз като сменях преди 3-4 г. нямаше.

Comment

• Аз също сменях преди половин година и няма усилено Валео за нея.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• Аз стм съгласен с почти всички изброени недостатъци, няма да споря, но я ми кажете една кола от този клас, на подобна цена, с подобен злобен вид и близко пътно поведение, която да няма никакви кусури!
                  И без Тойоти, моля, особено Короли...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Аз пък не се сещам за кола без кусури. Това изискване във филтъра май връща нулев резултат.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• В сравнение с другите италиянски коли,корите и като цяло обезшумяването си е на едно добро прилично ниво,като се разтропат,винаги стои варианта за битумна лента и нови щипки,а и много зависи с какви коли сравнявате 159,относно шум ...
                      За аудиото лоша дума не мога да кажа,свири си прилично,а и не знам какво очаквате от 8-10 годишна кола като аудио,ако си маняк и слушаш силно,сменяш колони и се радваш. Спирачките са добре,за този който не ходи на рали или да се състезава,но в нормална ситуация са си достатъчни.Сравнявам със стило,просто защото от него скочих на 159,но и си личи,че тоя път наистина са положени някакви усилия за комфорт в италиянска кола ...

И понеже обичате да сравнявате :
                      BMW 5 E90 - Тропащи кори,безмислена и неоправдана скъпа подръжка.Да не говорим,че пак е тясно отзад ...
                      Мерцедес - Опитайте се да направите диагностика за без пари,за мапване да не споменаваме,успех ...
                      Ауди - 2.5 двигателите са толкова хубави,че не е за говорене даже.

Всеки сам си преценява и всеки има различни критерии,но не купуваме нови коли или поне аз за момента,истината е че след 2000г. колите се правят да си изкарат безпроблемно гаранционния период и от там на сетне-квото дойде.
                      И да не ме изкарате,че други марки не признавам и други коли освен алфа няма,има и си ми харесват много даже,но са много над ценовия диапазон на 159,а тези които са,са скучни,отвратително грозни и с не по-малко дефекти,скъпа подръжка и чупливи.
                      159 SW 1.9 JTDm 150 hp - The beautiful devil.

No one is immune to the trials and tribulations of life.

Comment

• Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                        Аз стм съгласен с почти всички изброени недостатъци, няма да споря, но я ми кажете една кола от този клас, на подобна цена, с подобен злобен вид и близко пътно поведение, която да няма никакви кусури!
                        То е ясно че няма бе брат,особено в ценовия диапазон.Тук не е въпроса дали има или няма,просто първоначалното впечатление за добра сглобка при 159,в последствие се оказва пълен фалш,това е !!!!

П.С.Пресен случай от сутринта с едно Ауди А4 2.0 ТДИ,запалих го докато го чистех от снега за има няма около 6-7 мин. работа на място,ами пустия немски кош вече духаше топло,разтопи всичко по предния джам и вътре беше доста комфортна температура,а стрелката не беше отлепила,това на ЖТД няма как да се случи-факт ..........Не ме разбирайте погрешно,всяка кола си има предимства и недостатъци.

---------- Post added at 17:01 ---------- Previous post was at 16:59 ----------

Първоначално публикувано от Princo Покажи съобщение
                        В сравнение с другите италиянски коли,корите и като цяло обезшумяването си е на едно добро прилично ниво,като се разтропат,винаги стои варианта за битумна лента и нови щипки,а и много зависи с какви коли сравнявате 159,относно шум ...
                        За аудиото лоша дума не мога да кажа,свири си прилично,а и не знам какво очаквате от 8-10 годишна кола като аудио,ако си маняк и слушаш силно,сменяш колони и се радваш. Спирачките са добре,за този който не ходи на рали или да се състезава,но в нормална ситуация са си достатъчни.Сравнявам със стило,просто защото от него скочих на 159,но и си личи,че тоя път наистина са положени някакви усилия за комфорт в италиянска кола ...

BMW 5 E90 - Тропащи кори,безмислена и неоправдана скъпа подръжка.Да не говорим,че пак е тясно отзад ...
                        Мерцедес - Опитайте се да направите диагностика за без пари,за мапване да не споменаваме,успех ...
                        Ауди - 2.5 двигателите са толкова хубави,че не е за говорене даже.

Всеки сам си преценява и всеки има различни критерии,но не купуваме нови коли или поне аз за момента,истината е че след 2000г. колите се правят да си изкарат безпроблемно гаранционния период и от там на сетне-квото дойде.
                        И да не ме изкарате,че други марки не признавам и други коли освен алфа няма,има и си ми харесват много даже,но са много над ценовия диапазон на 159,а тези които са,са скучни,отвратително грозни и с не по-малко дефекти,скъпа подръжка и чупливи.
                        Приятелю,ти си на 23 г.,има доста коли да ти минат през ръцете и бая хляб а изядеш,докато си изградиш мнение за автомобилите.Стилото като цяло не е лоша кола,като изключим проблемите с електрониката на екземплярите от първите 3-4 г..Трябва да ти кажа също,че Идеята например се разскърца доста за 1 г. в Бг,но 159-та не скърцаше по-малко след 1 г. в моите ръце,всъщност тя си скърцаше и лопаше още като я взех.

П.С.Още едно пояснение,всичките изброени коли,не могат да стъпят в това отношение дори на малкия пръст на жена ми на Ипсилона,не знам как са ги сглобявали тези коли,но тя е на 16 г. и въобще не скърца нищо в нея,дори при минус 15 гр.

Comment

• Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                          Аз стм съгласен с почти всички изброени недостатъци, няма да споря, но я ми кажете една кола от този клас, на подобна цена, с подобен злобен вид и близко пътно поведение, която да няма никакви кусури!
                          Явка,
                          Че нема без кусури - нема. То е ясно. За добро пътно поведение и злобен вид (по наште разбирания) аз лично за подобни пари .. бих взел Легаси. Примерно некое Spec B .. щото се "наситих" вече на автоматици.

Примерно :

Click image for larger version

Name:	subaru-legacy-15.jpg
Views:	1
Size:	98.0 Килобайта
ID:	2344415

п.с. Макар, че ше гледам да е комби дейба ...

Comment

• Бате с тва Уегаси си пътник..............помисли хубаво,преди да направиш тази грешка.................... при Митака вечно им 5-6 разглобени мотора,2 от които дизел !!!!! Не 1-2 а 6 !!!!!

Comment

• Първоначално публикувано от Princo Покажи съобщение

Нема такова БМВ

---------- Post added at 19:09 ---------- Previous post was at 19:07 ----------

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              Бате с тва Уегаси си пътник..............помисли хубаво,преди да направиш тази грешка....................онзи ден бях при Митака,имаше общо 6 разгобени мотора,2 от които дизел !!!!! Не 1-2 а 6 !!!!!
                              Е аз нали имах H6 ... проблеми не имах с него. Верно е, че не го и карах много .. ма новия собственик му направи вече около 80 хилки по спомени и каза, че също нищо съществено не е правил.

Мурджев! Дейба .. повече си зависи от екземпляра .. колко е пазен и обгрижван .. И 1.9 JTDm знам човек дето има 3-4 на части ги продава ..

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                                Нема такова БМВ

---------- Post added at 19:09 ---------- Previous post was at 19:07 ----------

Е аз нали имах H6 ... проблеми не имах с него. Верно е, че не го и карах много .. ма новия собственик му направи вече около 80 хилки по спомени и каза, че също нищо съществено не е правил.

Мурджев! Дейба .. повече си зависи от екземпляра .. колко е пазен и обгрижван .. И 1.9 JTDm знам човек дето има 3-4 на части ги продава ..
                                То с всичко е така бе брат,късмет тва му е майката !!!!! Всички ми се смяха за Идеята,но 1 г. по късно смея да твърдя че попаднах на читава кола,която му върши идеална работа за целите ми,вярно не е 159,но има доста предимства за мен !!!!

Comment

Working...
                                X